SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Värnamo Simsällskap
Värnamo Simsällskap följer simlinjen
Babysim och Minisim hos Värnamo Simsällskap följer utvecklingsstadium ett i Svensk Simidrotts simlinje. Här under kan du läsa om de olika grupperna i Babysim och Minisim hos Värnamo Simsällskap.

Babysim
Babysim är mycket trevlig aktivitet som främjar kontakten mellan barn och förälder utan prestationskrav. Här stimuleras barn upp till två år att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet. I varje grupp finns 10 platser och varje tillfälle är 30 minuter långt. Båda föräldrarna (eller annan vuxen) får vara med och simma vid varje tillfälle. Krav att minst en vuxen är med.

Målet med babysimmet är att genom inspirerande och lustfyllda lektioner fånga barnets intresse för lek och rörelse i vatten. I en social samvaro mellan barn och vuxen uppnå vattenvana och säkerhet i och kring vatten. All verksamhet utgår från barnets mognad.Babysim steg 1 

Förkunskaper: Barnet ska vara 3 månader, ha läkt navel och klara av att vara i samma temperatur som det är i bassängen.
Målsättning: Vi jobbar med att du som förälder ska bli tryggt i vattnet med ditt barn, vi tränar på att få vattnet på huvudet och att barnet ska medvetet lära sig hålla andan under vattnet. 

 

Babysim steg 2 

Förkunskaper: har gått babysims steg 1
Målsättning: I gruppen tränar vi vidare på dyket som vi lärt oss i steg 1, vi utvecklar dyket och tränar på: att ta sig fram med och utan hjälpmedel, mer balans och ryggläge.

 

Babysim steg 3 

Förkunskaper: har gått babysims steg 2 
Målsättning: I gruppen tränar vi vidare med det vi lärt oss i steg 2, vi tränar på att självständigt kunna simma under vattnet och övar på att hitta ett bra vattenläge. 

Minisim
Minisim är en aktivitet i vatten för barn mellan 18mån och fyra år. Tillsammans med en ledare utforskar föräldrar och barn vattnet. Aktiviteten är inriktad på vattenvana samt simövningar. Minisim är fortsättningen på babysim och bygger på vattenvana, lek och lust till vatten. I varje grupp finns 10 platser och varje tillfälle är 30 minuter långt. Båda föräldrarna (eller annan vuxen) får vara med och simma vid varje tillfälle. Krav att minst en vuxen är med.
 
Målet med minisimmet är genom glädje och inspirerande lektioner ge barnet vattenvana och elementära grunder i alla fyra simsätt.
Verksamheten ska stimulera barnets utveckling och skapa medvetenhet om kroppsläget i vatten, samt respekt för vatten.

Minisim - krokodil 

Rekommenderad ålder: från ca 18 månader till ca 4.5 år 

Förkunskaper: nybörjargrupp, inga förkunskaper 

Målsättning: I Krokodilen jobbar vi med vattenvana, vi testar att doppa huvudet, hoppa från kanten, simma med olika flythjälpmedel. Du och barnet utforskar tillsammans vattnet och skapar en gemensam trygghet.  

 

Minisim - anka

Rekommenderad ålder: från ca 18 månader till ca 2,5/3 år

Förkunskaper: fortsättningsgrupp från babysim steg 3 eller minisim krokodil 

Målsättning: I Ankan tränar vi på att hoppa från kanten, komma under med hela huvudet medvetet. Vi tränar även vidare på att ta sig fram själv med hjälp av hjälpmedel, fokus är benspark och ”rätt” simläge.

 

Minisim - säl 

Rekommenderad ålder: från ca 2,5 år till ca 4 år 

Förkunskaper: Kunna hoppa från kanten och komma under vattnet med huvudet. 

Målsättning: I Sälen jobbar vi vidare med det vi har gjort i tidigare grupper och utvecklar det till mer självständighet.

 

Minisim - delfin 

Rekommenderad ålder: från ca 3,5 år till ca 5 år 

Förkunskaper: Hoppa från kanten själv, komma under vattnet. Ligga i ryggläge med stöd.

Målsättning: I Delfinen utmanar vi oss och gruppen är mer avancerad än de andra minisims grupperna. Vi tränar på att ta sig fram i vattnet utan hjälpmedel och även dyka från kanten. Vi introducerar fler simsätt och förbereder oss för vidare simning i VSS simskola. 

 
Följ oss i sociala medier
Våra huvudsponsorer