SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Värnamo Simsällskap
Värnamo Simsällskap följer simlinjen
Babysim och Minisim hos Värnamo Simsällskap följer utvecklingsstadium ett i Svensk Simidrotts simlinje. Här under kan du läsa om de olika grupperna i Babysim och Minisim hos Värnamo Simsällskap.

Babysim
Babysim är mycket trevlig aktivitet som främjar kontakten mellan barn och förälder utan prestationskrav. Här stimuleras barn upp till två år att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet. I varje grupp finns 10 platser och varje tillfälle är 30 minuter långt. Båda föräldrarna (eller annan vuxen) får vara med och simma vid varje tillfälle. Krav att minst en vuxen är med.

Förkunskaper
Barnet ska ha läkt navel och väga minst 4 kg och vara van vid samma vattentemp som det är i bassängen.

Målsättning
Genom inspirerande och lustfyllda lektioner fånga barnets intresse för lek och rörelse i vatten. I en social samvaro mellan barn och vuxen uppnå vattenvana och säkerhet i och kring vatten. All verksamhet utgår från barnets mognad.
Minisim
Minisim är  en aktivitet i vatten för barn mellan två och fyra år. Tillsammans med en ledare utforskar föräldrar och barn vattnet. Aktiviteten är inriktad på vattenvana samt simövningar.

Minisim är fortsättningen på babysim och bygger på vattenvana, lek och lust till vatten. I varje grupp finns 10 platser och varje tillfälle är 30 minuter långt. Båda föräldrarna (eller annan vuxen) får vara med och simma vid varje tillfälle. Krav att minst en vuxen är med.

Förkunskaper
Inga

Målsättning
Genom glädje och inspirerande lektioner ge barnet vattenvana och elementära grunder i alla fyra simsätt.
Verksamheten ska stimulera barnets utveckling och skapa medvetenhet om kroppsläget i vatten, samt respekt för vatten.
 
Följ oss i sociala medier
Våra huvudsponsorer