Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VSS Smålands näst bästa klubb!
2019-06-13 17:29
Vilken helg vi hade i Linköping på DM/JDM och Vårsimiaden final! Vårsimiaden som även kan kallas för åldersklass-DM för 13 år och yngre.

På Vårsimiaden hade vi 4 simmare med, Ingrid Mann, Emelie Jansson, Mara Nichitelea och Nina Mirkhan samtliga gjorde grymma simningar och stora personliga rekord! En medalj på Vårsimiaden blev det genom Nina Mirkhan som vann 200medley med 10 sekunders marginal!


På DM/JDM hade vi 8 simmare med


Nina Mirkhan

Gjorde en grym tävling med personligt rekord nästan hela tiden dessutom 3 nya sum-sim kval på 100fjäril 1.09,31 där hon tävlar mot ett år äldre, 200fr 2.16,50 och 800fr 9.59,03 där hon tävlar mot 2år äldre! Bästa placering på JDM blev 4e och på DM 5e båda på 800fr!


Hilma Ihreborn

Gjorde en bra tävling, trots att hon simmade massor av lopp så simmade hon snabbt hela tiden sticker ut gör 200br där hon länge låg på medaljplats tappade lite på slutet och blev 5a på JDM och 6a på DM! 


Lovisa Svensson

Gjorde många fina lopp, lite över de personliga rekorden. Knep ändå en 6e plats på JDM och en 7e plats på DM båda på 800fr.


Erik Stensson

Trots en del som stört träningen under våren gjorde Erik en stark tävling med bra simningar rakt över vilket lovar gott inför sommarens mästerskap!

JDM medaljer

Silver 100frisim 

brons 50rygg 

guld 50br 

silver 50fj 

silver 200me 

brons 100fjäril 


DM medaljer

Brons 200medley 


Noah Svensson

Gjorde en stabil helg, flera personliga rekord och visar att man kan utvecklas mycket även efter man fyllt 20år! 

JDM medaljer

Silver 100frisim

Brons 50fj


Robin Pettersson

Lite upp och ner för Robin men samlar ändå sig och gör flera riktigt starka insatser framförallt i lagkapperna!

JDM medalj

50fr brons


Anton Bäckman

När dom yttre förutsättningarna är som sämst är Anton som bäst! I ösregn så att nästan ingen är kvar på läktaren smäller Anton till med ett kanon pers på 200medley tiden 2.29,37! Och direkt efter med benen skakande av trötthet och kyla så fortsätter han med en grym 800fr även där stort pers 9.29,39 och 6e plats både på JDM och DM.


Jonathan Thelin

Som nu är kvalad på alla frisims distanserna visade att farten finns där när dagen är den rätta. Bäst blev det på 400fr med pers med 4.46,93!


I lagkapperna visade VSSarna verkligen sig från sin bästa sida, alla gör det lilla extra för varandra! Killarna tar två bronsmedaljer första gången ett killag tar medalj på senior DM sedan 2009! Alla killarna pressade sig dessutom enormt till lagkappen över 4*100frisim och sänkte sig med över en sekund och utan en enda senior i laget blir 3a på DM, men kvalar även in på sin andra lagkapp till JSM! Även tjejerna gör starka laginsatser där Ingrid, Emelie och Mara gör DM debut med bravur! Som bäst en 6e plats på 4*200frisim.


En häftig helg att vara tränare, alla presterar i varje lopp och tävlar hela vägen vilket resulterar i att Värnamo SS blir tredje bästa klubb på junior sidan i Småland och Östergötland endast slagna av Jönköping och Linköping! Alltså Smålands näst bästa klubb!


Jag är så stolt över att alla VSSare gör en sån fantastisk prestation tillsammans!


// Christoffer 

 
Våra Sponsorer