Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Aktuell information - VSS verksamhet med tanke på Corona
2020-03-18 09:30

Styrelsemötet den 16 mars hade stort fokus på hur vi som förening ska förhålla vår verksamhet till smittspridning av Corona-viruset. Här under följer en sammanfattning av de beslut som gäller just nu. 


Aktuell information publiceras på hemsidan

Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att vi i Värnamo Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer samt Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets riktilinjer. VSS följer utveckling och publicerar löpande det som gäller för Värnamo Simsällskaps verksamhet här på hemsidan. 


Föräldrar

Nu med de nya riktlinjerna att man får vara max 50 personer samlade så har simhallen beslutat att föräldrar inte får vara i simhallen samtidigt som VSS har aktiviteter, detta för att inte behöva begränsa antalet deltagare i aktiviteterna. 


Simskolan

Från och med nu kommer vi ta bort samling och upprop för att inte sitta så tätt, lektionen börjar alltså direkt och simlärarna sköter närvaron efter lektionen. Samtliga grupper inom simskolan fortsätter som vanligt. Får vi annan information som gör att vi måste ompröva det beslutet så meddelar vi det. Vi följer både Folkhälsomyndighetens och grundskolans beslut och riktlinjer i frågan.


Simträning och vuxensim

 • Grupperna gul, blå, röd och SSY har träning som vanligt
  Fortsätter precis som vanligt men vi ber om extra försiktighet. Känner du av sjukdomssymptom stannar du hemma samt var extra noggranna med handhygien och nys i armvecket. Vi kommer erbjuda hemma landträning om man bara vill komma och simma för att inte ligga så trångt och landträning klarar man hemma med förälder.
 • A och B gruppen tränar som vanligt. 
  Fortsätter precis som vanligt men vi ber om extra försiktighet. Känner du av sjukdomssymptom stannar du hemma samt var extra noggranna med handhygien och nys i armvecket.
 • Vuxencrawl och masters har träning som vanligt. 

Kommande arrangemang

 • Värnamo Simsällskaps årsmöte ställs in, var planerat till på söndag 22/3, och skjuts på framtiden. Allt för att inte medlemmar ska välja bort att delta på mötet av risk eller rädsla för smitta. Nytt datum förmedlas via hemsidan när det blir aktuellt.
 • Sponsorsimmet ställs in, var planerat till lördag 21/3, och skjuts också på framtiden. Är inte nödvändigt att genomföra sponsorsimmet just denna helg. Därför väljer vi att avvakta tills läget är stabilare. Nytt datum förmedlas via hemsidan när det blir aktuellt.
 • Gislesimmet ställs in, var planerat till 28-29 mars, och planeras att genomföras 2021. Beslut taget efter att de tre arrangerande föreningarna (Anderstorp SS, Värnamo SS och Smålandsstenars SS) har gjort en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens mall ”Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19".

Allmänna råd att tänka på i samband med simskola och simträning

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ eller komplement när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
 • Stanna hemma om du är sjuk eller snuvig för att undvika att smitta andra.

Nu tar vi sikte framåt våren och sommaren!


Simmarhälsningar

VSS Styrelse

Värnamo SS

 
Följ oss i sociala medier
Våra Sponsorer